Tas Op En Gaan
May 28, 2022

Bali

Posted on May 28, 2022  •  9 minutes  • 1847 words

Oké, we hebben even rustig aan gedaan in Kuala Lumpur, samen even de tijd gehad. Nu nemen we het vliegtuig naar Bali! Daar zitten we met z’n 6en in een villa, wat eigenlijk al twee jaar geleden gepland stond. Joren, Merel, Jens en Laura zouden Richard twee jaar geleden al op gaan zoeken tijdens zijn vorige wereldreis, maar die trip is toen niet doorgegaan vanwege corona. Nu, 2 jaar later, proberen we het nog een keer nu eindelijk Indonesië ook weer open is gegaan, en hebben we 13 dagen samen in Bali geboekt.

Aankomst in Bali

We komen met z’n allen 21 mei aan in Bali, de groep uit Nederland iets eerder dan wij uit Maleisië. Voor Indonesië hoeven we niet van tevoren een visum te regelen, maar moet je een Visa On Arrival halen. Normaal gesproken kon je een gratis visum krijgen, maar dit is afgeschaft nu, dus moet je een paar keer lang in de rij staan… Eerst om je vaccinatie bewijs te laten controleren, dan om je Visa On Arrival te betalen, en dan nog is om door immigratie je paspoort te laten checken en daadwerkelijk de stempel in je paspoort te krijgen. We dachten slim te zijn en met dollars te betalen, maar blijkbaar was het én duurder om met je dollars te betalen én kregen we minder terug in de lokale valuta dan eigenlijk moest. Volgende keer betalen we wel gewoon met lokaal geld dus…

We pakken een Grab taxi om bij de villa te komen, en we komen blijkbaar niet eens zoveel later als de andere groep aan. Er staat al een koude kokosnoot op ons te wachten en we begroeten de groep weer, waarvan we sommige ook al een tijdje niet gezien hebben. Het leuke, maar ook aparte is dat 21 mei ook de verjaardag is van Richard, dus vieren we niet alleen het weerzien met elkaar maar zeker ook zijn verjaardag! Er was gebak geregeld door de groep en zelfs slingers waren er opgehangen in de gezamenlijke ruimte. We bestellen wat pizza en maken er een mooie avond van. En wat een prachtige plek is de villa! Zoveel luxe hebben we nog niet gehad tijdens onze reis, met een grote kamer, een zwembad en gedeelde ruimte. Ook heb je dat elke dag je kamer weer netjes gemaakt wordt, daarnaast komt er zelfs iemand elke avond langs om de lichten aan te zetten!

De rust- en regeldag

De tweede dag van Bali hebben we niet gelijk helemaal volgepland. De groep uit Nederland is meer dan 24 uur onderweg geweest en wij dachten ook dat het handig was eerst even rond te gaan kijken wat er is en wat er te doen is in de buurt. We krijgen contact met een lokale taxi chauffeur vanuit de villa. We kiezen ervoor om te regelen dat we morgen kunnen gaan quad rijden met z’n allen. Ook gaan we even bij het strand kijken al is er op de plek waar wij zitten niet perse heel veel te doen. Wel was het leuk om te zien dat er een vlieger wedstrijd op het strand was en we belandde in een gezellig gebeuren met allemaal lokale mensen. Verder hebben we niet heel veel bijzonders gedaan, behalve genieten van de toffe plek die we daar hebben en heerlijk uiteten geweest!

Rijden door de rijstvelden

Vandaag vertrekken we op tijd om naar de plek van het quad rijden te gaan. Het is best een stuk rijden en je komt hiermee ook wat meer buiten de drukte van het toeristische Bali. Je ziet tenminste al wat meer groen dan bij ons om de hoek. Het quad rijden is afwisselend langs de rijstvelden over de weg en stukken “off road”, soms ook door flinke blubber heen. We zijn iets van 2 uur onderweg, met een korte pauze tussendoor. Het “off road” gedeelte waren goed gegraven paden, maar het was nog steeds erg gaaf om met een quad hier doorheen te rijden. De weg werd ook steeds leuker, omdat het steeds meer modder en blubber was. Hierdoor waren sommige stukken lastiger te berijden en hadden we de grootste lol!

Na het quad rijden hebben we ons over laten halen… Wat je daar namelijk ook kon doen was raften. Korting zeg je, wanneer we vandaag nog boeken? Tja we zijn toch Nederlanders he en het lijkt iedereen tof, dus besluiten we morgen nog een keer terug te komen op deze zelfde plek, maar dan om te gaan raften. Wat ook wel tof was van vandaag is dat er op meerdere plekken foto’s gemaakt werden van ons op de quad, wat wel mooie resultaten gaf:

Na een douche en een goede lunch, wat allemaal inclusief bleek te zijn, vertrokken we naar Ubud. Hier wilde we de Sacred Monkey Forest Sanctuary. Hier hebben we doorheen gelopen en heeft Jens nog een aap op zijn schouder gekregen omdat die eigenlijk heel lief een vrouw wilde helpen die in paniek raakte van de aap op haar rug. Hilde werd hier helemaal niet rustig door en stond ineens volledig stil, waar de groep doorliep. Hilde heeft het niet zo op apen, vooral omdat ze al te vaak dit soort dingen heeft zien gebeuren en ze niet echt zit te wachten op een aap op haar nek. Gelukkig kwamen Richard en Jens haar weer “ophalen” en zo konden we met zijn allen het park weer verlaten. Na dit park gingen we nog langs een markt en genoten we de rest van de middag van de heerlijk villa die we tot onze beschikking hebben. Met uiteraard en lekker drankje erbij!

Ter land, ter…

En ja, zo gaan we de volgende dag weer op pad. Deze keer met onze zwemkleding al aan. We kleden ons daar nog even verder om en stoppen onze spullen in een kluisje. We gaan met de auto naar een andere plek om het water in de gaan. We moeten eerst een flink aantal treden naar beneden lopen om bij de rivier te komen. We hoeven zelf ook niet het bootje te dragen. Deze word (nog zonder lucht er in) door een oud vrouwtje op haar hoofd naar beneden gedragen. Het voelt wat ongemakkelijk om dit zo te zien gebeuren, maar dat is blijkbaar hoe het hier gaat. Beneden bij het water wordt het bootje opgeblazen en gaan we op pad, met onze gids achterin de boot en wij met zijn 6e verder over de boot verdeeld.

Het is een hele mooie tocht. Je hebt aan beide kanten de hoge rotsen met begroeiing terwijl we over het water raften. Het is geen hele ruige rivier, maar genoeg om er een toffe rit van te maken. We luisteren naar de “commando’s” van onze gids, die zegt wanneer we sterk moeten roeien, of juist niks hoeven te doen. Meestal hoeven we niks te doen omdat de rivier ons zelf al meeneemt. En over het sturen hoeven we helemaal niet na te denken. We denken dat er anders ook weinig van terecht gekomen was, want de kracht van links en rechts liep zeker niet altijd gelijk. Al met al was het zeker een hele toffe rit om gedaan te hebben ssamen.

Ook ja het raften hebben we weer de mogelijkheid om te douchen en te lunchen. Na deze activiteit bezoeken we nog een tempel om ook een beetje cultuur mee te pakken. Voor sommige is dit ook echt de eerste keer om zo een stukje cultuur mee te krijgen. Leuk om dat ook met elkaar te delen en met zijn allen een foto te kunnen maken met de sarong om. En wat denk je… na deze zware activiteiten was het wel weer tijd om bij te komen in de heerlijke villa.

Beauty dag

De dag na het raften hebben we ook niet veel gepland. Joren en Merel hebben een verwendag, Hilde en Laura laten hun nagels doen en Richard die gaat ‘s middags naar de kapper (wat ook soms moet gebeuren wanneer je lang op reis bent). We bestellen wat eten en het word niet een heel actieve dag vandaag. We vergeten helemaal te schrijven dat we ook via de villa elke dag een ontbijtje kunnen nuttige (ook weer zo een luxe dingetje) aan de overkant van de straat. En wat voor één?! Er is super veel keuze met een heerlijk koffietje en sapje erbij. Echt we voelde ons zo verwend elke ochtend weer!

Verandering van plannen

En dan opeens krijgen we die middag het bericht dat de oma van Richard slecht ligt. De dag erna is ze helaas overleden, wat onverwachts heel snel gegaan is. Hoe vervelend het ook is, besluiten we om Bali en onze vrienden achter ons te laten en naar Nederland te reizen. We willen daar zo snel mogelijk zijn, om het verlies samen met familie te kunnen verwerken en bij de begrafenis te kunnen zijn.

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!