Tas Op En Gaan
January 16, 2022

Even Voorstellen

Posted on January 16, 2022  •  3 minutes  • 535 words

Wie wij zijn

Hoi! Wij zijn Richard en Hilde en zijn inmiddels alweer twee jaar samen. We gaan samen ons nieuwe avontuur aan en hebben ontslag genomen per 1 februari 2022. De keuze, om ontslag te nemen en voor een halfjaar samen te gaan reizen, was al vrij lang in onze gedachten… maar Corona maakte dat wij wat voorzichtig waren om te gaan plannen. Uiteindelijk hebben we toch de stap gezet en heeft Hilde, zij werkt als docent, in begin van het schooljaar 2021/2022 aangegeven in februari ontslag te nemen. Dit is als docent zeer ongebruikelijk en daarom vond zij het ook vrij spannend, maar het was voor een goed doel! Richard is softwareontwikkelaar en werkt in de detachering, omdat hij aan een nieuwe opdracht ging werken heeft hij al in juli aangegeven dat hij per 1 februari wilde gaan reizen en ontslag wilde nemen.

Onze droom

Om te beschrijven hoe onze droom is ontstaan, nemen wij jullie graag mee in ons verhaal. Wij leerden elkaar kennen in juni 2019, waarbij het al bekend was dat Richard vanaf september voor een jaar zou gaan reizen. Dit betekende voor ons, ook al hadden we het heel fijn samen, dat we rustig aan deden en elkaar los zouden laten. Dit was echter van korte duur, want Richard was nog geen drie weken weg en Hilde zat al te kijken waar zij hem kon opzoeken in de kerstvakantie. Dit werd uiteindelijk Java, waar we een ruime twee weken hebben genoten van het land en van elkaar. Daar was het toch wel erg duidelijk dat het loslaten niet ging werken. In Java namen we voor korte duur afscheid, omdat aan het einde van januari Richard terug zou komen naar Nederland als verrassing voor zijn vaders zijn 60e verjaardag. Richard besloot wat werk te gaan doen in Nederland om daarna lekker weer door te gaan en we maakte ook al plannen om Hilde haar meivakantie ergens samen naar toe te gaan. Maar toen kwam, je raadt het al, Corona. Die heeft goed wat roet in het eten gegooid voor de plannen van Richard. Eindstand was dat Richard niet meer weggegaan is en de tweede helft van zijn jaar reizen heeft gewerkt.

Voor onze relatie heeft het heel veel gebracht en heeft er zeker bij meegeholpen dat wij alweer twee jaar écht samen zijn. Hilde heeft in 2017/2018 een jaar alleen gereisd door Zuid Amerika en daarvoor al meerdere backpack reizen gedaan. Daarbij was Java ons zo goed samen bevallen dat het reizen erg begon te kriebelen. Twee zomers lang hebben wij met de camper rondgebracht in Europa, waarbij wij direct droomde van meer reizen en reizen met avontuur en uitdaging. Zo ontstond dus vrij snel het idee om samen een keer die vrijheid aan te gaan voor meerdere maanden. Een leuke bijkomstigheid was dat we dan in februari zouden starten om symbolisch het jaar reizen van Richard af te maken.

Op deze website willen we blogs schrijven over voorbereidingen die we getroffen hebben, de avonturen die we mee gaan maken en al het moois wat we tegen komen. Daarnaast houdt Hilde erg van foto’s maken, dus zullen de blogs zeker ook voorzien zijn van beeldmateriaal. Veel lees en kijk plezier!

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!