Tas Op En Gaan
June 19, 2022

Terug naar Bali

Posted on June 19, 2022  •  5 minutes  • 887 words

En we zijn weer terug in Bali, terug van weggeweest kunnen we wel zeggen. Deze keer zitten we niet zo ver naar het noorden, maar juist in de drukste regio van Bali, namelijk Kuta. Hier kan je uitgaan, heb je prachtig strand om te surfen, en een overvloed aan mensen die je massages, souvenirs of kleding proberen te verkopen. Ohja, en niet te vergeten mensen die je wiet proberen te verkopen ookal staat er een jarenlange gevangenisstraf op het bezit ervan. We hebben 2 volle dagen in Bali gehad. Deze dagen hebben we een aantal dingen gedaan als voorbereiding op Vietnam en als afsluiter van de vakantie met Peter. Ook heeft Hilde hier in het hotel op het balkon, twee sollicitatiegesprekken gevoerd en met succes! :)

Smakelijke ontbijtjes

Wat het heerlijke is aan deze drukte en het toeristische gedeelte van Bali, is dat het hier volledig op ingericht is. Zo hebben we heerlijk samen met Peter alle ochtenden (en gedeelte van de middag, haha) bij een tentje om de hoek ontbeten (gebruncht). Het tentje had heerlijke koffie’s en een zeer uitgebreide kaart waar we eigenlijk alles wel van wilde proberen. Zeer smakelijk dus en nog meer genieten!

De was

Deze keer is de was een behoorlijke uitdaging gebleken. Omdat we redelijk laat aankwamen vanaf de boot hebben de volgende dag pas de was afgegooid bij het hotel, die dat wel voor ons kon regelen. Koste ook vrijwel niets, 6.000 rupiah per kg, wat ongeveer 40 cent is, en daarvoor krijg je het gewassen en gevouwen terug. Tenminste, daar gingen we van uit. Het bleek dat het behoorlijk druk was bij de wasserette. De dag erop, onze laatste volledige dag in Bali, was het namelijk nog steeds niet klaar. ‘S avonds hebben we weer gevraagd of het al klaar was, maar de vrouw achter de receptie kon nog niet veel duidelijkheid scheppen. Toen werden we wel iets zenuwachtiger omdat we dus de volgende ochtend weer moesten vertrekken, en het is wel fijn je was te hebben, maar ook tijd om het weer goed in je backpack te stoppen. Half uurtje later komt de mevrouw van de receptie naar onze kamer om te vertellen dat het deze avond nog zou komen. Inmiddels was het 9 uur, en zijn maar een tijdje het kaartspel van Catan gaan spelen. Uiteindelijk, 11 uur ‘s avonds, word er op de deur geklopt met de was. Een gedeelte is nog wel vochtig maar het is goed te doen. Volgende keer moeten we maar aangeven dat we het dezelfde dag nog willen hebben..

Uitgaan in Kuta

We waren speciaal in Kuta gaan slapen om dichtbij de actie van de stad te zitten in Bali. Kuta staat bekent als de uitgaansplek van het eiland. Veel clubs en discotheken, iets wat Richard ook nog kon herinneren van 2,5 jaar geleden toen hij voor Covid er was. Wat we daar tegenkwamen was wel een beetje een .. verrassing.. Veel clubs die dicht waren of helemaal verbouwt werden. De meeste plekken die dan wel open waren, waren vrij leeg. Eerlijk is eerlijk, we gingen de stad al in rond een uur of 9, dus het was nog aan de vroege kant, maar zelfs later op de avond is het niet erg druk geweest. Door onze vriend Mike was aangeraden om de Bounty Club zeker niet over te slaan in Kuta, dus hier zijn we heen geweest. Lekker op het podium gedanst en drankjes gedaan, en er met z’n drieën een feestje van gemaakt. Het uitgaansleven in Kuta is behoorlijk veranderd, we hopen dat dat nu de grenzen weer open zijn, ook dat gedeelte van het eiland weer op gaat leven.

Afscheid

19 juni vertrekken we helaas weer van dit mooie eiland en gaan we richting Vietnam. Hier nemen we afscheid van Peter, die nog een paar dagen langer op Bali zal blijven, en nog de tijd heeft om te surfen en eilanden rondom Bali te bezoeken. Wij pakken ‘s ochtends het vliegtuig, en gaan voordat we boarden ook maar is kijken wat we eigenlijk in Vietnam willen gaan doen :) Doordat we de hele tijd samen gereisd hebben, hebben we hier nog helemaal geen tijd voor genomen. In Vietnam zullen we Linda (uit Cambodja) weer gaan ontmoeten, die voor een maand door Vietnam gaan reizen. Op naar het volgende avontuur!

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!