Tas Op En Gaan
June 11, 2022

Lombok met zijn drieën

Posted on June 11, 2022  •  13 minutes  • 2623 words

Na onze vreemde en heftige week in Nederland, waar we een rollercoaster aan emoties beleefde, vertrokken we op zaterdagochtend weer naar Schiphol. Je mocht niet eerder dan vier uur van tevoren aanwezig zijn op Schiphol, door de niet normale drukte. In totaal hebben we 3,5 uur gedaan om bij de gate te komen. Minimaal 1,5 uur om in te checken en daarna nog zo een 2 uur om door de douane en immigratie te komen. De rij naar de douane werd zelfs via buiten geleid. Wauw! Op tijd kwamen we aan bij de gate, maar omdat niet iedereen dit haalde hebben we nog een tijd gewacht tot het vliegtuig vol liep en klaar was voor vertrek. En zo begon onze 14 uur durende reis naar Java, waar we overstappen om nog wat uurtjes onderweg te zijn naar Lombok.

Eenmaal aangekomen in Lombok, stond Peter al op ons te wachten. De aankomende weken zijn we gezellig met zijn drieën. We pakken een Grab naar Mataram, de hoofdstad van Lombok, waar Peter twee nachten voor ons geboekt heeft. Inmiddels was het avond en besloten we bij de McDonald’s te eten omdat we geen zin hadden om te lang te zoeken!

Eerste dag Lombok

De volgende dag hebben we na het ontbijt een koffietentje opgezocht en met zijn drieën de tijd genomen om uit te zoeken wat we de komende tijd willen gaan doen. Zo hebben we deze dag een aantal knopen doorgehakt en contact opgenomen met verschillende touroperators voor de vulkaan Rinjani. We hebben ook besloten dat we eigenlijk te weinig tijd hebben om ook naar Komodo te gaan. Dit was wel even een domper, maar we merkten dat de verbinding vanuit Lombok vrij ruk is en daardoor veel tijd eraan kwijt zijn. Dat is gewoon balen, omdat dit iets was wat ons allemaal erg leuk leek en voor Richard weer een mooie plek zou zijn om te duiken. In de avond hebben we heerlijk lokaal gegeten en probeerde Hilde de specialiteit van Lombok, namelijk Ayam Taliwang. En natuurlijk neemt Hilde niet alleen de kip, nee het gehele gerecht met alles erop en eraan. Onze taxichauffeur van gisteren had het hierover gehad en dan wordt Hilde nieuwsgierig… het zou wel wat pittig zijn. Nou, laat dat “wat” maar achterwegen! Hhahahaha, even waren we vergeten dat de Indonesische waarde van pittig iets hoger liggen dan de andere landen waar we tot nu toe doorheen gereisd hebben. Maar heel netjes is bijna alles opgegaan en was het ook echt heel lekker. De tijd die ze er voor nam, was alleen iets langer dan normaal… om tussendoor een beetje op adem te kunnen komen! ;)

Gili Trawangan

We hebben besloten naar het grootste eiland van de Gili eilanden te gaan. We dachten vanuit daar het meeste te kunnen doen en op die manier het meeste te kunnen genieten van de eilanden. Na het ontbijt pakte we een Grab naar Bangsal waar we vervolgens in een chaos van verschillende opties aan boten terecht kwamen. We wilde heel graag de local boat, voor de ervaring en omdat deze gewoon simpelweg goedkoper is. In de haven waren wat wisselende adviezen en veel verschillende plekken waar je (blijkbaar) tickets kon halen. Uiteindelijk zijn we toch een beetje in een “val” gelopen en hebben we tickets gekocht voor de fastboat. Hahaha, heerlijk hoe zulke chaotische plekken je uiteindelijk toch iets anders laten doen dan wat je van te voren bedacht had.

Op het eiland werden we opgewacht door iemand van het guesthouse waar we verbleven. Een klein stukje lopen met de warme tassen op de rug liet ons er al uit zien alsof we gezwommen hadden. Dus we besloten, na een super vriendelijk en warm welkom, ons om te kleden en aan het strand een drankje te doen. Zo gezegd, zo gedaan! We hebben uiteindelijk wel 2 a 3 uur gewoon aan het strand gezeten. Pizza’s besteld, bier gedronken en over van alles en nog wat gekletst en natuurlijk een heerlijke duik genomen. Het was een top middag, waar we alle drie erg van hebben genoten. Na onze ontspanning liepen we naar een goed aangeschreven duikschool om te vragen wat de opties daar waren. Richard wilde graag duiken en we wilde kijken of dit gecombineerd kon worden met snorkelen. Dit deden ze hier niet echt, maar ze raadde wel een ander operator aan om daarmee te gaan snorkelen. Richard kreeg het nummer van haar, om op die manier misschien voor later wel een duik vast te kunnen zetten. We hebben uiteindelijk een snorkeltrip voor de volgende ochtend vastgezet. Na ons te hebben opgefrist hebben we het laatste gedeelte van de zonsondergang gezien en lekker met elkaar gegeten.

Snorkelen

De volgende ochtend hadden we een hemels ontbijtje te pakken en liepen we daarna door naar het snorkelen. Voor Peter een nieuwe ervaring en dat was zeker leuk om dat op deze manier te kunnen delen. We hebben weer allerlei soorten visjes gezien en (ja ja, ook weer!) schildpadden! Dit keer had de snorkelinstructeur een gopro bij zich, waardoor alles vastgelegd kon worden. Ook hebben wij heel erg geoefend met freediven. Dit is duiken met de snorkel op, wat nog knap lastig is. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het super leuk om te doen en erg leuk om steeds dieper proberen te komen. Het water werkt je knap tegen en je moet tussendoor je oren klaren, maar het is echt leuk om te doen. Daarnaast waren we ook op plekken waar standbeelden in het water stonden en scooters, waardoor je op die manier er dichterbij kon komen en kon doen of je op een scooter zat.

Na het snorkelen hebben we rustig een plekje opgezocht waar we hebben geluncht en Hilde weer een sollicitatiebrief geschreven en verstuurd heeft. Terwijl zij dit aan het doen was, heeft Richard een duik voor de volgende dag vastgelegd en hebben Peter en Richard samen een massage genomen. Hilde heeft dit later ook nog even ingehaald en ook naar de massage geweest, vlak voor het eten.

Duik Richard en fietsmiddag

Met elkaar ontbeten we weer bij het lekkere tentje en ging Richard op pad voor zijn duik. Hilde zat er helemaal in en schreef nog twee brieven naar scholen en Peter die ging lekker wat dingetjes uitzoeken. Toen Richard terug was, van een pittige duik met veel stroming, hebben Peter en Hilde zich ingeschreven om morgen een Discovery Scuba Dive te doen. Verder hebben we de fiets gepakt om lekker een rondje over het eiland te maken… Op het eiland rijden geen motorvoertuigen en dat maakt het heerlijk rustig, maar soms ook uitdagend… Want geen voertuigen, betekent ook geen goede weg. Hahha, soms moesten we dus echt even afstappen, omdat het niet te doen was om door dat mulle zand van het strand te komen. We hebben lekker gelucht en uiteindelijk ergens op een strandbed neergeploft om daar wat tapas, Sangria en bier te nuttige… Ja we passen ons slecht aan, aan het heerlijke relaxte eiland leven! ;)

Discovery Scuba Dive

Deze dag was het dan zover, Hilde vind het nog steeds erg spannend, maar door alle goede verhalen van Richard en het duikresort in Mabul moest het er een keer van komen. Nu samen met Peter, wat het wel echt een toffere ervaring maakt. Nu kan je het delen met elkaar. We begonnen met weer een heerlijk ontbijt in een van de goede koffietentjes hier, om vervolgens bij de duikschool ons te melden en te beginnen met het theoretische gedeelte. We hadden nog twee andere mensen die mee gingen doen met deze proefduik. Een jongen uit Duitsland, samen met zijn vriendin uit Hongarije. Het meisje vond het heel spannend, dat zag je aan alles. Peter en Hilde hadden gezonde spanning en daarom wel misschien soms iets wat te veel lol. Tja… de spanning moet er toch op een bepaalde manier uit! ;) Na de korte en duidelijke theorie achter verschillende gebaren, hoe te klaren en de uitleg hoe en wat we allemaal gingen doen, gingen we de uitrusting passen en aantrekken. In het zwembad leerde we hoe we rustig konden ademen, hoe we het masker konden klaren en hoe we onze mondstuk voor lucht altijd weer terug konden vinden wanneer deze op wat voor manier dan ook uit je mond zou raken. Peter en ik slaagde met vlag en wimpel en hebben samen nog wat geoefend met het zwemmen. We waren zo enthousiast dat we het helemaal miste dat het stel ermee stopte. Het meisje was te oncomfortabel in het water en met het ademen onder water raakte ze in paniek.

Wij gingen ook het zwembad uit voor een lunchbreak, om daarna met het echte werk te beginnen. Richard heeft ons heel de tijd kunnen volgen en foto’s kunnen maken tussendoor. We lunchte dus met zijn drieën en gingen ook met elkaar de boot in om naar de duikplek te gaan. Alleen dook Richard met andere mensen en dieper dan ons. Achteruit lieten we ons het water in vallen en toen begonnen we met het dalen… Dat ging bij Peter een stuk soepeler dan bij Hilde… Hilde had voor dat gedeelte al wat meer spanning, de druk op haar oren was zeer aanwezig en gevoelig. Ze moest dus mega veel klaren en daardoor was ze veel meer geconcentreerd op dit gedeelte dan op het dalen. Maar eenmaal diep genoeg ging het super, we konden los zwemmen. Peter die steeg elke keer weer, waardoor hij de hand van de instructrice beter vast kon blijven houden. Maar Hilde lukte het redelijk om met de diepte te spelen en daardoor vrij te zwemmen. En wat was dat geweldig, alsof je in een groot aquarium zit! De rust, het alleen luisteren naar je ademhaling en al het mooie onderwater leven om je heen. Wat een super toffe ervaring was dit! Op de boot deelde we de ervaringen met Richard en ook Richard had een super mooie, rustige en fijne duik gehad. En alle drie weer meerdere schildpadden gezien! Zo tof om dat op deze manier met elkaar te kunnen delen!

Avondje stappen

Na zo een heerlijke dag, moet je die natuurlijk ook in stijl afsluiten. We besloten ons klaar te maken voor een avondje stappen. Eerst lekker gegeten met elkaar, met de nodige biertjes! Een potje bierpong bij de buren… man man man, wat is Richard daar toch goed in! En daarna naar (blijkbaar) de club van het eiland. Hier kwamen we allemaal bekende gezichten tegen, zo ook de duikinstructrices van die dag. We hebben heerlijk gedanst en gelachen. Maar we maakte het helemaal niet zo erg laat, we waren (vooral Peter en Hilde) goed kapot van de indrukken van vandaag.

Laatste dag Gili T

We werden rustig wakker en besloten er een relaxdag van te maken. Overmorgen gaan we de vierdaagse hike naar de Rinjani vulkaan starten, dus een beetje rust van tevoren kan geen kwaad. Ontbijten en weer even een fietsje huren voor wat verder op het eiland op een rustiger strand te relaxen. Op het strand hebben we nog lekker gesnorkeld en weer schildpadden gezien! In de avond bij een leuk restaurant met Indonesische gerechten gegeten, waar Hilde iets eerder vertrok dan de mannen. Hilde ging voor een manicure bij dezelfde tent waar we een paar dagen terug de massages hadden gedaan. Daarop aansluitend kwamen de mannen, waarna we alle drie een massage hebben gehad van 1,5 uur. Heerlijk even ontspannen afgesloten en genoten van de rust. Wat een heerlijke dagen hier op Gili T! :)

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!