Tas Op En Gaan
July 28, 2022

Manilla

Posted on July 28, 2022  •  5 minutes  • 916 words

We vertrekken weer in de ochtend vanuit Panglao. Het vliegveld in Bohol is maar een minuut of 10 rijden dus dat is ideaal. We regelen via het hotel een tuc-tuc, omdat Grab hier niet echt populair is. Het is weer even een reis dag, en ook wel een aparte, omdat we voor Manilla niet bepaalde dingen bedacht hebben om daar te gaan doen. We gaan vooral naar Manilla om daar op tijd te zijn voor de grote vlucht, terug naar Nederland. We hebben 2 dagen speling daar, omdat we ook lazen over dat vluchten soms een dag uitgesteld kunnen worden vanwege het weer. Het reizen zelf verloopt heel soepel, het is maar een korte vlucht van anderhalf uur en van het vliegveld naar het hotel was met Grab ook zo geregeld.

En dan zit je daar.. De stad is opeens heel erg druk voor ons gevoel, nadat we 2,5 week van het eiland leven genoten hebben. Opeens valt er ook nergens fatsoenlijk internet te vinden. Niet in ons hotel, niet in de koffie zaakjes, nergens.. Oh ja, er is wel overal gratis WiFi, maar daar heb je een Filipijns nummer voor nodig, wat wij niet hebben natuurlijk… Maar hierdoor is de WiFi op alle andere plekken dus zeer schaars.

Sightseeing

De volgende dag besluiten we om nog even goed wat van Manilla te gaan zien. We openen voor deze laatste locatie nog even de Lonely Planet en gaan op onderzoek uit wat er in deze stad te doen is. Blijkbaar is er een oud gebied uit het koloniale tijdperk, met een fort en oude stadsmuur. Dat word onze eerste stop. We pakken een Grab richting dat gedeelte van de stad, wat toch ruim een half uur rijden is. We struinen heerlijk rustig langs de stadsmuur richting het fort, en kiezen tussendoor een plek uit om te ontbijten. Het stadje heeft veel klassieke gebouwen, wat het wel een leuke sfeer geeft. Aangekomen bij het fort kopen we een ticket, en beginnen onze wandeling langs de gebouwen op het terrein. En het fort is… eigenlijk een beetje een tegenvaller. Het was leuk om even doorheen te lopen, en de dungeons bracht wel verhaal met zich mee, maar verder was het vooral een rustige wandeling.

Na het fort zijn we ergens gaan zitten om te lunchen en om internet te zoeken om wat dingen te regelen. Opnieuw was het een uitdaging om een plekje met internet te vinden, maar uiteindelijk was het ons gelukt. Na een tijdje te hebben gezeten zijn we naar het natuurhistorisch museum gegaan. Dit is een prachtig museum in Manilla, mooie gebouw met een indrukwekkende collectie aan opgezette dieren en een schat aan informatie over de natuur en natuurverschijnselen. Een mooie bijkomstigheid is dat het gratis entree heeft, dus ook voor iedereen toegankelijk is. We hebben hier opnieuw lekker rond kunnen struinen tot het einde van de middag, waarna we weer terug naar het hotel gingen. Voordat we op pad waren gegaan vanmorgen hadden we onze was nog even afgegooid, dus die konden we inmiddels ook ophalen. In de avond hebben we in een leuk en lekker tapasrestaurant de dag afgesloten.

Tijd om dag te zeggen

Nog even controleren of we geen PCR test nodig hebben. Nog even kijken hoe we gaan vliegen, waar we moeten zijn. Maar eigenlijk is het ondertussen al veel denken aan Nederland, en niet zoveel meer aan onze reis. We zijn dingen aan het regelen voor thuis: waar verblijven we de eerste dagen? Wanneer halen we onze spullen op? Hoe gaan we de hond ophalen in Parijs? De Filipijnen is al niet meer erg in onze gedachten. Alles van de vlucht gaat soepel. Het inchecken duurt even, maar zonder problemen. We ontbijten wat op het vliegveld, en zijn ruim op tijd. Het eerste deel is een 9 uur durende vlucht naar Riyadh. Daar moeten we dan een paar uur wachten, waarna we doorvliegen naar Dubai. Hier kunnen we (gelukkig) lekker blijven zitten, gaan er mensen uit het vliegtuig en komen er mensen bij en wordt er getankt. Dan nog het laatste stuk van 6 uur naar Amsterdam, waar we met 16 graden rond 10 uur ’s ochtends aankomen.

En dan.. Is het toch echt voorbij onze mooie reis.. Maar wat hebben we een hoop gedaan, gezien en beleefd! Dat nemen ze nooit meer van ons af!

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!