Tas Op En Gaan
July 20, 2022

Ziek in Panglao

Posted on July 20, 2022  •  3 minutes  • 482 words

We hebben net te horen gekregen dat we ons duikbrevet hebben gehaald. We lopen richting huis om ons daar om te gaan kleden en besluiten om eerst even te zitten bij een koffietentje onderweg. Daar storten we even volledig in… We geven de schuld aan het duiken. Maar wanneer we terug in het hotel komen, merken we dat er toch iets meer aan de hand is. We voelen ons allebei toch een beetje koortsig, hoesten steeds meer, en er begint ook steeds meer hoofdpijn naar boven te komen.. Dit hotel is niet een heel relaxed hotel gebleken, en voordat we ons slecht gingen voelen hadden we al besloten om te verhuizen naar het volgende eiland om daar lekker te gaan duiken. Dus we gaan op tijd slapen in de hoop dat we er van opknappen.

Maar helaas.. We weten niet wat het is, maar we hebben het allebei flink te pakken. Toch moeten we nu verhuizen, omdat ons volgende verblijf al geboekt is. Dus we regelen een shuttle bus naar de ferry wat een uur rijden is. Daar regelen we tickets, wachten we anderhalf uur en gaan we 2 uur met de boot naar het volgende eiland Bohol. Hier nemen we een taxi om snel bij de nieuwe slaapplek te komen. De hele rit is een pittig ervaring. We voelen ons behoorlijk beroerd en willen vooral snel bij de volgende bestemming zijn en weer in bed gaan liggen.. Na een uur in de taxi te hebben gezeten komen we aan op de nieuwe bestemming. Deze plek is een grote verbetering ten opzichte van de vorige plek. Een grote schone kamer. Goed werkende douche met warm water. Een fatsoenlijk bed. En wél een wc-bril op de wc… Ja het is niet altijd luxe die we hebben hier op reis. Op deze nieuwe plek, dichtbij het strand, hebben we 8 nachten gezeten. Helaas wordt dit geen lang verhaal met veel foto’s. Er valt namelijk heel weinig te vertellen over deze lang week dat we hier gezeten hebben. We hebben hier vooral op de kamer gezeten. In ieder geval 1x per dag gingen we er uit om eten te halen. Het duurde 4 dagen voordat we het strand hadden gezien wat maar een paar honderd meter van onze slaapplek lag. Toen hebben we de foto gemaakt die je bovenaan de pagina kan zien, de enige foto van deze dagen.

Wel hebben we in deze dagen al contact opgenomen met een duikschool. Aan het einde van deze dagen verhuizen we weer (omdat we ook niet meer konden verlengen), en hebben we gelijk een duik gepland. Wat was het fijn om deze week weer af te kunnen sluiten! Het voelde ontzettend zonde om op reis zo lang ziek te zijn. Maarja, als je zo lang weg bent, is de kans ook groot dat je onderweg wel een keer wat oppakt helaas.. Maar nu, op naar leukere dingen!

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!