Tas Op En Gaan
January 22, 2022

Voorbereidingen

Posted on January 22, 2022  •  6 minutes  • 1101 words

Laatste weken

Het lijkt altijd dat de laatste weken voordat er iets leuks en groot gaat gebeuren, nog harder voorbij gaan. Wij denken dat dit komt, omdat je altijd nog van alles ineens moet regelen. Zo ging het dus ook met onze weken. De reis is voor ons gevoel heel lang ver weg geweest. Dat we pas in februari gingen en dat was het nog lang niet. Maar sinds de kerstvakantie, gaat het hard. Soms wel iets te hard? Het waren na de kerstvakantie nog drie weken werken, dat leek nog lang en veel, maar op het moment van schrijven hoeven we beiden nog maar een week te werken. Oef, dat is nog maar heel weinig!

Voorbereidingen en frustratie

Op de vrijdag voor de kerstvakantie hadden we onze afspraak voor de reisvaccinaties staan. Dit deden wij via reisprik.nl en lekker dichtbij in Leerdam. We hadden een super aardige en rustige vrouw, die voor een aantal voorgesorteerde landen alle informatie uit had gezocht voor ons. We hadden allebei niet veel meer nodig. Zo had Richard nog Hepatitis B en gele koorts nodig en bij Hilde was de vaccinatie voor buiktyfus verlopen. Samen hebben we ervoor gekozen om toch de Rabiës prik ook te boosten, omdat we gewoon nog geen idee hebben van hoe en waar onze trip heen gaat. Naast het regelen van deze reisprikken, hadden wij te dealen met de wereld van alle reisverzekeringen. Je zou zeggen “Jullie zijn toch allebei al eens voor een lange tijd weggeweest, dat zou niet zo moeilijk zijn!”, maar voor deze reis is dat net wat anders. In tijden van Corona en mede daardoor ook de onzekerheid van onze bestemmingen, was het een flink uitzoekwerk. Uiteindelijk is het de kortlopende reisverzekering van ANWB geworden, ja… kortlopend voor een lange reis. Dit komt doordat we langer dan 180 dagen aan een gesloten weg zijn en dan wordt dit niet door een doorlopende verzekering gedekt.

En dan komen we toch wel tot een essentieel punt, waar gaan we naartoe? In welk land willen we beginnen? Vanaf het begin hebben we gezegd dat we naar een land in Zuid-oost Azië willen vliegen, om daar dan vervolgens voor een halfjaar rond te trekken. Hilde maakt altijd een sport van het uitzoeken van tickets en zo was zij ook dit keer op elk moment dat het kon aan het zoeken. Als eerst naar tickets in Thailand, omdat dit over het algemeen het goedkoopste is om naartoe te vliegen. Nadat de quarantaine plicht er even af was geweest, werd deze er toch in Thailand weer erop gegooid. En voor onze eerste bestemming hebben wij hier eigenlijk weinig trek in. Dus toch maar even verder kijken, want als we ergens anders kunnen beginnen zou dat idealer zijn. Inmiddels hadden wij ook contact gezocht met een vriendin die in Cambodja werkt. We werden overladen met leuke activiteiten, spraakberichten van hoe mooi het er is en al het verdere enthousiasme vanuit haar. Hierdoor ging ons plan uit naar tickets naar Phnom Penh, in Cambodja. Hilde beet zich opnieuw vast in de puzzel om de beste tickets te vinden voor deze reis. Zoeken op verschillende sites, screenshots sturen naar Richard en een documentje aangemaakt met alle vliegmaatschappijen met prijzen en tijden van de tickets. Uiteindelijk kwam ze elke keer terug op de datum van 7 februari. Dan kunnen we ons avontuur tegemoet! Tas op en gaan!

Op oudjaarsdag wilde we gaan boeken, top idee… alleen de uitvoering was minder… Na veel verschillende sites open te hebben in het incognito venster en het vergelijken van allerlei sites via Kiwi.com boekte Hilde de tickets. Altijd een spannend moment, betaald en dan afwachten of die in de mailbox terecht komt. En daar waren ze… de tickets! Voor 7 maart!! WAT?!! Hoe dan?! Hilde was moeilijk boos op haarzelf en ontroostbaar. Zij heeft al flink wat tickets geboekt in haar leven, maar hoe kan ze dan deze fout maken??! Dat was waar ze vooral zo verschrikkelijk boos op was, vooral dus op haarzelf. Maar lieve lezers, kijk eens naar de kalender en leef even met haar mee. De dagen van februari en maart lopen precies hetzelfde. En kennen jullie die kleine blokjes waarbij je de datum aan moet vinken bij het zoeken van tickets? Ja, die kleine dingen die net iets later reageren dan dat je klikt? En sommige van jullie kennen daarnaast vast het engelen geduld van Hilde, tja… daar ging het vast mis. Balen, heel hard balen!

Positieve draai

Na een goed oud en nieuw feestje, de eerste emoties even te hebben laten zakken en met mensen te kletsen. Hebben we een super positieve draai gegeven aan het geheel. We gaan gewoon voor een maandje een ander land bezoeken. Alleen was “ welk land?” nog de vraag. De beiden broers van Richard zijn aan het reizen en het leek ons leuk om deze dan op te zoeken. Meteen al een beetje naar tickets gekeken en gezocht. Beiden broers aan de telefoon gehad en bleek dat ze, de tijd dat wij konden komen, niet meer bij elkaar zouden zijn. Na veel wikken en wegen, tickets bekeken te hebben om naar beiden landen (Peru en Mexico) te vliegen enzovoort, hebben we met elkaar de knoop doorgehakt. We gaan kijken voor de tickets naar Peru, om daar Martijn en Belen op te gaan zoeken. Hilde is vier jaar geleden, tijdens haar jaar reizen, al in Peru geweest. Het is een heel tof land, maar zij moest zich wel even over het feit “landen sparen” heen zetten. ;) Maar na het sluiten van het compromis, dat wat er ook gebeurd we gaan hiken in Huaraz (ten noorden van Lima), is zij ook met enthousiasme gaan zoeken naar tickets voor Peru. Nog meer positiviteit, naast het opzoeken va een van de broers van Richard, doordat de tickets naar Cambodja vanaf Amsterdam zijn moeten we via Nederland doorreizen. Dit betekent dat we een paar dagen in Nederland zullen verblijven, wat op zijn beurt betekent dat we geen 180 dagen aan een gesloten weg blijven. Voordat we tickets hebben geboekt, hebben we direct bij de ANWB de reisverzekering omgezet naar een doorlopende reisverzekering. Hierdoor daalde de prijs zeer flink, waardoor we dat weer aan de tickets konden besteden…

Sinds donderdag 6 januari hebben we er rust in en de tickets daadwerkelijk geboekt. Luxe in overvloed, we vliegen met KLM met een directe vlucht naar Lima in maar liefst 12,5 uur. We hebben sinds een paar dagen de Lonely Planet voor Peru in huis, om daar lekker al een beetje in te snuffelen en we hebben helemaal zin in het weerzien met Martijn en Belen!

comments powered by Disqus
Instagram

Voor een halfjaar op pad met de backpack en elkaar! We proberen regelmatig een blog te posten op de website, maar op instagram zijn we sneller en meer up to date. Ons ook daar volgen? Druk dan hier op het icoontje!